Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Rusi sa chvália fotkami z dovolenky na Kryme ale... Odhalili slabé miesta armády, Ukrajinci im ďakujú

Rus dovolenkujúci na Kryme
Rus dovolenkujúci na Kryme (Zdroj: Twitter/ Defense of Ukraine)

KRYM – Ukrajinské ministerstvo obrany poďakovalo Rusovi, ktorý sa v plavkách vyfotil s protivzdušným systémom S-400. Prezradil tak polohu, ktorá sa Ukrajincom určite zíde.

V pondelok sa na sociálnych sieťach objavila fotka muža, Rusa, ktorý sa v plavkách odfotil na dovolenke na okupovanom Kryme.

Ukrajinské ministerstvo obrany na fotografiu reagovalo sarkasticky nasledovnými slovami:

„Možno sme príliš tvrdí na ruských turistov...Niekedy dokážu byť naozaj užitoční. Ako tento muž, ktorý si odfotil ruskú obrannú pozíciu protivzdušného systému blízko mesta Jevpatorija, na okupovanom Kryme. Ďakujeme Ti a naďalej pokračuj v dobre odvedenej práci!“

Dovolenkujúci Rus sa fotkou pochválil na ruskej sociálnej sieti VKontakte. Podarilo sa mu prezradiť aj presné súradnice, a nielen jemu, ale aj ďalším Rusom, ktorí sa v lete chvália fotkami z dovolenky na Kryme.

Ako uviedol DailyMail miesto, ktoré muž zverejnil sa zhoduje so správami od ruského guvernéra mesta Sevastopol, Mikhaila Razvozhayeva, o činnosti protileteckých systémov v tejto oblasti.

Zatiaľ nie je známe, či Ukrajinci uniknuté informácie využijú, ale fotka vznikla krátko po sérii výbuchov v ruskom muničnom sklade a leteckej základni na Kryme.

Viac o téme: VojnaUkrajinaKrym
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu