Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Pri výbuchu v uhoľnej bani zahynulo 14 baníkov

PEKING - Pri výbuchu plynu v uhoľnej bani v severovýchodnej Číne zahynulo 14 baníkov. Informovali o tom v nedeľu štátne médiá, podľa ktorých ďalší dvaja sú nezvestní a dvaja vyviazli so zraneniami.

K nešťastiu došlo v sobotu v meste Chulu-tao v provincii Liao-ning, kde sa po výbuchu začalo záchranné úsilie. Ako uviedla tlačová agentúra Nová Čína, ktorá citovala miestnych predstaviteľov, príčina explózie zatiaľ nie je známa. Takmer 3800 ľudí zahynulo minulý rok v čínskych uhoľných baniach, čo je podľa vládnych údajov menej o 20 percent oproti predchádzajúcemu roku. Avšak viaceré nezávislé pracovné združenia sa domnievajú, že skutočný počet je oveľa vyšší, pričom tvrdia, že mnohé nehody sa ututlajú s cieľom zabrániť nákladnému zastaveniu práce a právnemu konaniu.

K mnohým nehodám dochádza v nelegálne prevádzkovaných baniach, kde sú bezpečnostné opatrenia bežne porušované s cieľom vyššej produkcie. Ako uviedla agentúra, súkromná baňa v Liao-ning mala všetky potrebné povolenia. Vedenie mesta vydalo obežník, v ktorom po najnovšej tragédii vyzvalo ostatných 77 baní v oblasti, aby prerušili výrobu z nešpecifikovaných "opravných opatrení."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu