Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalší sexuálny škandál britského poslanca: Konzervatívec mal obchytkávať mužov!

Christopher Pincher Zobraziť galériu (2)
Christopher Pincher (Zdroj: SITA/Aaron Chown/PA via AP)

LONDÝN - Séria sexuálnych škandálov medzi britskými konzervatívcami neprestáva. Po tom, čo dvaja poslanci vládnucej strany museli odstúpiť pre sexuálne nevhodné správanie, je tu ďalší prípad. Poslanec Christopher Pincher odstúpil z funkcie zodpovednej za frakčnú disciplínu (tzv. Whip) po správach, že bol pod vplyvom alkoholu a ohmatával dvoch mužov v exkluzívnom londýnskom klube.

"Vypil som až príliš veľa," napísal Pincher premiérovi Borisovi Johnsonovi. Poslanecké kreslo si ale chce udržať. Johnson, ktorý sa len vo štvrtok vrátil zo série medzinárodných summitov, musí hneď riešiť ďalší škandál. Predseda vlády bol niekoľko mesiacov pod tlakom kvôli svojej úlohe v nelegálnych večierkoch v sídle vlády na Downing Street počas lockdownu. Prípad je citlivý aj pre premiéra, pretože o podobných obvineniach voči Pincherovi údajne vedel už mesiace, uvádza server Politico.

Johnsonovi robí problémy Christopher Pincher.
Zobraziť galériu (2)
Johnsonovi robí problémy Christopher Pincher.  (Zdroj: SITA/Aaron Chown/PA via AP, AP/Kirsty Wigglesworth)

Ak sa ukáže, že nové obvinenia z obťažovania sú pravdivé, čoskoro sa môžu konať ďalšie doplňujúce voľby. Konzervatívci po odstúpení dvoch svojich poslancov prehrali v dvoch doplňujúcich voľbách.

Viac o téme: ŠkandálBritániaChristopher Pincher
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu