Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Hotová RABOVAČKA: Ruskí vojaci na Ukrajine kradnú! Na ich ZOZNAM sa dostal bojler, tenisky aj práčka

(Zdroj: Reprofoto/Twitter S.A.)

MOSKVA/KYJEV - Podľa nezávislej ruskej spravodajskej stránky Mediazona poslali ruskí vojaci bojujúci na Ukrajine od vypuknutia konfliktu domov neuveriteľných 58 ton ukradnutých vecí pochádzajúcich z pohraničných oblastí. Medzi nimi majú byť tenisky, elektronika ale aj pneumatiky na autá. Za všetko hovorí skúsenosť mladej Ukrajinky Aliny.

Mladá žena žila ešte pred vojnou aj s dvomi dcérami a manželom v meste Popasna v Luhanskej oblasti, po vypuknutí konfliktu však ušla aj s deťmi do Veľkej Británie. Na to, ako vyzeral jej domov a čo všetko za sebou zanechala, však nezabudla. O to väčší šok zažila, keď ju jej manžel, ktorý zostal na Ukrajine, upozornil na fotku ruského tanku zhotovenú koncom mája. Záber vznikol pri zbombardovaných bytovkách v meste Popasma, iba päť minút cesty od miesta, kde mladá rodina ešte donedávna žila.

Na tanku sa totiž nachádzali naukladané na kope veci, ktoré jej boli veľmi dobre známe – nový bojler či posteľná bielizeň. „Okrem bojlera tam bol obrus, ktorý používame na chate, nové posteľné obliečky Disney pre moje deti a červená prikrývka,“ uviedla žena pre BBC.

Archívne video: Zničenie niekoľkých tankov a obrnených transportérov okupantov na Ukrajine

Zničenie niekoľkých tankov a obrnených transportérov okupantov na Ukrajine (Zdroj: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

O tom, že išlo o veci, ktoré ešte donedávna slúžili jej samej a jej rodine nemala pochýb, spoznala ich okamžite. Rovnako tak aj jej manžel, ktorý ju na fotografiu upozornil. Žena z Ukrajiny odišla takpovediac z holými rukami, aj s manželom takmer všetko nechali doma. Alina má preto podozrenie, že cieľom ruských vojakov neboli samotné obrusy a bielizeň, ale že mali poslúžiť iba na zakrytie iných ulúpených vecí, napríklad elektroniky.

 

RUSKÍ VOJACI KRADNÚ AKO STRAKY Vojaci ruskej armády si vysvetlili pojem “špeciálna operácia” po svojom. Na miesto toho,...

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Monday, June 6, 2022

Ide iba o jeden z mnohých podobných prípadov rabovania na Ukrajine zo strany ruských vojakov. Na problém už upozornila aj naša polícia. Podľa ich slov ruskí vojaci kradnú ako straky. „Vojaci ruskej armády si vysvetlili pojem ´špeciálna operácia” po svojom. Na miesto toho, aby celému svetu ukázali svoju neporazitelnosť, už vyše 100 dní si nevedia dať rady s Ukrajinou, s o mnoho menším a vraj slabším štátom,“ uviedli.

Doplnili, že ruskí vojaci zatiaľ ukradli také veci, ako bojlery, herné konzoly, paplóny, riady, bicykle, motocykle, práčky, koberce, umelecké diela, umývačky riadu, kozmetiku, hračky pre deti ale aj šperky či zvieratá. Podľa nezávislej ruskej spravodajskej stránky Mediazona poslali ruskí vojaci od vypuknutia konfliktu domov neuveriteľných 58 ton vecí. 

Viac o téme: KradnutieRabovanieVojaciRusiUkrajinaVojenský konflikt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu