Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Srdcervúci pohľad na študentov z Charkova: Pred troskami svojej školy tancovali záverečný tanec

Študenti tancujú pred zničenou školou
Študenti tancujú pred zničenou školou (Zdroj: Youtube/Суспільне Харків)

CHARKOV - Študenti posledného ročníka charkovskej strednej školy č. 134 zatancovali svoj záverečný školský tanec pred troskami školskej budovy, informuje server Ukrajinska pravda s odvolaním sa na web Suspilne. Ten zverejnil z akcie aj video. V ukrajinských školách študenti v rámci "posledného zvonenia" tradične tancujú pred celou školou, tento rok ale tradíciu narušila ruská invázia.

V charkovskej škole sa podľa miestnych médií odohrali ťažké boje medzi ruskými inváznymi jednotkami a ukrajinskými obrancami. Ku koncu februára do zariadenia prenikli tri desiatky ruských okupačných vojakov, neskôr ich zabili členovia ukrajinských ozbrojených síl, píše Ukrajinska pravda.

Chceme pre deti nejakú oslavu

Napriek ruskej vojenskej agresii sa v nedeľu v troskách školy zišla asi tretina absolventov a podľa serveru nv.ua zatancovala záverečný školský tanec na pieseň nazvanú "Mrija" ukrajinskej speváčky známej pod umeleckým menom Jerry Heilová. Zvyšok študentov podľa médií z východoukrajinského mesta kvôli bojom ušiel. 

"Posledné zvonenie sme si pre naše deti predstavovali trochu inak, ale stalo sa, ako sa stalo, a chceme nejakú oslavu pre deti," okomentovala Olena Mosolovová, ktorá na škole vyučuje zemepis a jej dcéra tam tento rok končí štúdium. 

Viac o téme: TanecŠtudentiTroskyCharkovŠkolaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu