Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Pozor na nebezpečnú výzvu na sociálnej sieti: V hlavnej úlohe je balzam na pery! Keď sa minie, zomri

Chapstick Challenge na TikToku
Chapstick Challenge na TikToku (Zdroj: TikTok)

BELGICKO - Po paracetamolovej výzve je tu ďalšia, ktorá cieli najmä na deti vo veku 12 až 15 rokov. Na čínskej sociálnej sieti TikTok sa objavila výzva s názvom Chapstick Challnege.

Výzva je populárna najmä vo francúzsky hovoriacich krajinách, no pretože sa prostredníctvom sociálnych sietí rýchlo šíri, dostať by sa mohla k hocikomu. Ide o bizarnú výzvu, pri ktorej balzam na pery symbolizuje živoť človeka. Deti ho majú použiť vždy, keď zažili niečo zlé alebo sa stane nejaká nepríjemnosť. Nebezpečná výzva ich nabáda k tomu, aby spáchali samovraždu, keď sa balzam minie. Informuje o tom DailyDot.com

Sociálna sieť TikTok už v minulosti čelila veľkej kritike práve pre nebezpečné výzvy, aké sa na nej nachádzajú. Jednou z nich bola aj paracetamolová výzva, ktorá sa dostala až na Slovenska a niekoľko detí tak skončilo v nemocnici. Išlo v nej o to, aby zjedli čo najviac liekov obsahujúcich paracetamol, čo viedlo k vážnym následkom. 

Výzva s balzamom má aj svoj hashtag #chapstickchallenge a deti si pod ním ukazujú, koľko balzamu im ešte ostáva, prípadne, že sa do výzvy zapojili. TikTok prisľúbil, že k nemu pribudne aj varovanie, že ide o nebezpezpečný obsah. Dôležitá je ale prevencia, preto je potrebné mať prehľad o tom, čo dieťa na sociálnej sieti robí a sleduje a dôkladne sa s ním rozprávať a budovať dôveru. 

Viac o téme: SamovraždaBalzamNebezpečieSociálne sieteTikTok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu