Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rusi ukradli do Čečenska poľnohospodárske stroje za milióny: Ukrajinci ich na diaľku uzamkli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo)

MOSKVA - Poľnohospodárske stroje za milióny dolárov, ukradnuté ruskými vojakmi na Ukrajine a odvezené do Čečenska, sú nepoužiteľné. Ukrajinci ich totiž na diaľku zamkli. V pondelok o tom informoval portál americkej stanice CNN a následne britský denník The Guardian.

Poľnohospodárske vybavenie pozostávajúce z 27 kusov techniky - vrátane kombajnov - bolo odcudzené počas obdobia niekoľkých týždňov z predajne americkej značky John Deere v okupovanom meste Melitopoľ a malo celkovú hodnotu päť miliónov dolárov. Kontakt v Melitopoli pre CNN povedal, že pri kradnutí poľnohospodárskych strojov existovali "konkurenčné" skupiny ruských vojakov, pričom niektoré prichádzali ráno a iné večer.

Ruská armáda v obsadenej Záporožskej jadrovej elektrárni (Zdroj: Profimedia)

Stroje odviezli do vyše 1100 kilometrov vzdialeného Čečenska

Časť vybavenia premiestnili do neďalekej dediny, ale ostatné stroje odviezli až do vyše 1100 kilometrov vzdialeného Čečenska, kde evidentne zostali "trčať" na farme pri metropole Groznyj, ako vyplýva z GPS lokátorov na týchto strojoch. "Keď útočníci odviezli ukradnuté kombajny do Čečenska, uvedomili si, že ich nemôžu zapnúť, pretože kombajny boli na diaľku zamknuté," povedal kontakt.

Viac o téme: KrádežVojnaRuskoUkrajinaČečenskoPoľnohospodárske stroje
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu