Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pápež pokrstil prominentného moslimského novinára

55-ročný Magdi Allam, zástupca šéfredaktora talianskeho denníka Corriere della Sera, píše otvorene o moslimských a arabských záležitostiach.
55-ročný Magdi Allam, zástupca šéfredaktora talianskeho denníka Corriere della Sera, píše otvorene o moslimských a arabských záležitostiach. (Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Najprominentnejší moslimský novinár Talianska, ktorý sa dlhodobo kriticky vyjadroval k islamistickému fanatizmu, a ktorému sa vyhrážali smrťou, prestúpil na rímskokatolícku vieru a dal sa v sobotu vo Vatikáne pápežom pokrstiť.

55-ročný Magdi Allam, zástupca šéfredaktora talianskeho denníka Corriere della Sera, píše otvorene o moslimských a arabských záležitostiach. Narodil sa ako moslim v Egypte, podľa vlastných slov však islam nikdy nepraktizoval. V roku 2003 mu po kritike palestínskeho terorizmu musela byť poskytnutá štátna ochrana, pretože sa mu militantné hnutie Hamás vyhrážalo smrťou.

Pápež Benedikt XVI. počas Veľkonočnej vigílie v Bazilike svätého Petra vo Vatikáne okrem Allama pokrstil aj ďalších šiestich ľudí. Na Bielu sobotu, kedy sa slávi zmŕtvychvstanie Ježiša Krista, obrady tradične sprevádzajú krsty dospelých.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu