Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Krkonoše: Na poľskej strane spadla lavína, nezvestný je jeden človek

PEC POD SNĚŽKOU - Na poľskej strane Krkonoš spadla dnes popoludní veľká lavína a pravdepodobne uväznila jedného človeka. Českí horskí záchranári sa vydali na pomoc poľským kolegom. Pre ČTK to povedal zástupca náčelníka krkonošskej horskej služby Pavel Jirsa.

"Stalo sa to na poľskej strane pri Lučnej boude. Je to rozsiahla lavína podobná tej spred 40 rokov, ktorá vtedy zavalila celý školský výlet," uviedol Jirsa. Z Pece sa už vydala do Poľska prvá skupina českých záchranárov, ďalší budú nasledovať zrejme v nedeľu.

Lavína sa zrútila v mieste ľadovcového karu Biely Jar nad poľským mestom Karpacz. "Podľa informácií poľskej strany uväznila jedného snowboardistu," povedal ČTK Jirsa. V roku 1968 na tomto mieste zahynulo pod lavínou 19 mladých ľudí.

Podľa indes.cz pátralo po mužovi 80 záchranárov, no pre prudké zhoršenie počasia museli akciu prerušiť. Okrem toho sa obávajú ďalšieho zosuvu snehu. Záchranári vzdali pátranie okolo 19. hodiny.

Príslušníci horskej služby museli v Krkonošiach zasahovať aj v piatok. Neďaleko Brádlerových búd nad Špindlerovým Mlynom spadla lavína, ktorá zasypala dvoch ľudí. Záchranárom sa ich podarilo vyslobodiť, oboch v šoku a podchladených previezli do nemocnice.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu