Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Turista vystúpil z autobusu, aby sa vymočil na okraji cesty: Nasledoval totálny horor

(Zdroj: Youtube/Телеканал 360)

MOSKVA - Obyvateľ autonómnej Karačajsko-čerkeskej republiky, ktorá je súčasťou Ruska, zabil turistu z Moskvy. Dôvodom bolo uľavenie si Moskovčana na okraji cesty. Polícia už vyhlásila celoštátne pátranie po podozrivom, ktorý z miesta činu utiekol.

Incident sa odohral v stredu 16. februára. Podľa vyjadrení miestnych obyvateľov mohlo správanie Moskovčana, ktorý cestoval s kamarátmi v mikrobuse, vyzerať ako urážka. Najprv ho zbili a potom ho jeden z útočníkov (34) bodol nožom. Prípadom sa začali zaoberať aj známe zahraničné médiá. 

"Jeden z útočníkov povedal, že takéto správanie sa tu nepovažuje za slušné. Poprosili sme ich, aby nám odpustili, pretože sme pochopili, že sme tu ako hostia a nemusí byť pre nich veľmi prijateľné takto chodiť na záchod. Ale zjavne im to nestačilo a zvolili si násilie," uviedol jeden z očitých svedkov pre denník Moskovskij komsomolec. Zabitý Moskovčan Oleg Albegov zanechal po sebe manželku a dve deti, uviedla BBC s odvolaním sa na známeho obete. Do Karačajsko-čerkeskej republiky mala skupinka Moskovčanov namierené, aby si vychutnali jazdu na lyžiach a snowboardoch. "Bodnutie nožom nikto nečakal. Na mieste incidentu nás bolo dokonca viac ako miestnych," dodal Albegov známy.

Námestník ministra turistiky miestnej vlády Arťom Ovčinnikov minulý mesiac ohlásil, že úrady vypracovávajú súbor pravidiel, ako sa turisti majú v autonómnej republike správať. Bod o "protispoločenskom správaní" varuje pred obnažovaním sa na verejnosti, pred vyzlečením do plaviek či spodnej bielizne.

Viac o téme: VraždaRuskoMoskvaKaukaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu