Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Kraľovanie Gatesa sa skončilo, najbohatším mužom je Warren Buffett

Warren Buffett
Warren Buffett (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Americký finančník Warren Buffett sa tento rok stal najbohatším človekom planéty. Na miliardárskom zozname, ktorý každoročne vydáva časopis Forbes, tromfol dlhoročného víťaza Billa Gatesa.

Sedemdesiatsedemročný Buffet vytlačil spoluzakladateľa spoločnosti Microsoft až na tretie miesto, po viac ako trinástich rokoch prvenstva so svojím majetkom, ktorý podľa odhadov momentálne dosahuje hranicu až 62 miliárd dolárov, čo je údajne o desať miliárd viac než minulý rok. V tesnom závese za ním sa so svojím majetkom, približne 60 miliárd dolárov, umiestnil mexický telekomunikačný magnát Carlos Slim Helu.

"Zvláštne je, že Buffet sa na túto priečku dostal práve v období, keď venoval veľa peňazí na rôzne účely. Tento rok sa zoznam značne rozšíril, keďže svetová ekonomika zaznamenala obrovský rast. Aj preto pribudlo k zoznamu oproti minuloročným 946 menám ďalších 179," povedal riaditeľ a vydavateľ časopisu Steven Forbes. Zaujímavosťou je, že Buffet a Gates sú jedinými Američanmi v najúspešnejšej desiatke miliardárov. Na prvých desiatich priečkach sa totiž okrem nich umiestnili štyria Indovia, Mexičan, Švéd, Rus a Nemec.

Najbohatšou ženou sa stala Francúzka Liliane Bettencourt s kozmetickou firmou L´Oreal. Jej majetok odhadujú na 23 miliárd dolárov a k tomuto titulu jej dosť pomohlo posilnenie eura voči doláru.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu