Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Tisíce ľudí protestovali v Brazílii: Žiadali rezignáciu prezidenta Bolsonara

(Zdroj: YouTube/ Global News)

BRAZÍLIA - Vo viacerých mestách v Brazílii protestovali v sobotu tisíce ľudí proti vláde prezidenta Jaira Bolsonara a jej reakcii na koronavírusovú pandémiu, ktorá si v krajine vyžiadala už viac ako pol milióna obetí.

Ako píše agentúra DPA, demonštrujúci v metropole Brazília a v 14-tich ďalších mestách žiadali Bolsonarovu rezignáciu, viac vakcín a finančnej pomoci počas pandémie, viac úsilia v boji proti hladu a ochranu životného prostredia a práv pôvodných obyvateľov, uviedol spravodajský server G1.

Brazília je jedným z najväčších ohnísk choroby COVID-19 na svete. Úrady tu zaznamenali viac ako 17,8 milióna prípadov infekcie koronavírusom SARS-CoV-2 a vyše pol milióna súvisiacich úmrtí. Pravicový prezident Jair Bolsonaro pandémiu a jej dôsledky od začiatku bagatelizoval a odmietal zavedenie protiepidemických opatrení, pretože by mali nepriaznivý vplyv na ekonomickú situáciu v krajine. V poslednom čase Bolsonaro navyše vyjadruje aj pochybnosti o účinnosti vakcín, píše DPA. Reakciu vlády na pandémiu v súčasnosti preveruje parlamentný výbor.

Viac o téme: ProtestBrazíliaJair Bolsonaro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu