Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

KORONAVÍRUS Ďalšia krajina ruší povinné nosenie rúšok vonku: Skončí sa aj zákaz nočného vychádzania

Koronavírus vo Francúzsku
Koronavírus vo Francúzsku (Zdroj: SITA/Photo AP/Bob Edme)

PARÍŽ - Francúzsko ruší od štvrtka povinné nosenie rúšok vonku a od 20. júna ukončí aj osemmesačný zákaz nočného vychádzania, vynútený pandémiou koronavírusu. Informovala o tom v stredu tlačová agentúra AP.

Stredajšie oznámenie francúzskeho premiéra Jeana Castexa prišlo v období, keď Francúzsko zaznamenáva v priemere okolo 3900 nových prípadov nákazy koronavírusom za deň, čo je pokles oproti 35.000 prípadom na vrchole nákazy v marci a apríli. Castex privítal tieto "veľmi dobré správy" a vyhlásil, že zákaz nočného vychádzania bude zrušený v nedeľu 20. júna, teda o desať dní skôr, než sa očakávalo.

Pri rúškach však platia určité výnimky – bude nutné ich nosiť na miestach s veľkým počtom ľudí a na štadiónoch, píše agentúra AFP. Najmenej jednu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 dostalo vyše 58 percent dospelých obyvateľov Francúzska. Krajina v utorok otvorila svoj program očkovania pre ľudí vo veku 12 až 18 rokov – snaží sa tak pokročiť v ochrane svojho obyvateľstva pred koronavírusom, keďže obmedzenia sa postupne rušia.

Viac o téme: OpatreniaRúškaFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu