Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Potýčka kvôli lockdownu na VIDEU: Takúto hanbu ešte politik nezažil! Majiteľ ho vyrazil z krčmy

Krčmár chcel, aby Starmer vypadol z jeho podniku. Zobraziť galériu (4)
Krčmár chcel, aby Starmer vypadol z jeho podniku. (Zdroj: YouTube/The Guardian)

LONDÝN - Majiteľ krčmy v južnom Anglicku v pondelok drsným spôsobom vyhodil zo svojho podniku šéfa britských labouristov Keira Starmera. Prekážalo mu, že vodca opozície nebojoval proti lockdownu, ktorý vyhlásila konzervatívna vláda.

Diplomatické fiasko v Turecku: VIDEO Šéfku eurokomisie nechali bezradne stáť, jej kolega to dal na chrapúňa

Keir Starmer
Zobraziť galériu (4)
Keir Starmer  (Zdroj: TASR/Stefan Rousseau/Pool Photo via AP)

Starmer, ktorý bol v meste Bath v rámci kampane pred miestnymi voľbami plánovanými na budúci mesiac, prítomným novinárom povedal, že "zásadne nesúhlasí" s niektorými názormi krčmára, ktorý podľa neho spochybnil samotné reštrikcie ako súčasť boja proti covidu-19.

Politici na celom svete sa pravidelne ocitajú v ťažkostiach, keď sa snažia hovoriť priamo s voličmi. Scény s rozzúreným krčmárom, ako reve na Starmera "Vypadnite z mojej krčmy!", boli ale podľa agentúry Reuters tentokrát o poznanie dramatickejšie, než býva obvyklé.

Potýčka kvôli lockdownu na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/The Guardian)

Politik v krčme nepochodil

Majiteľ krčmy "U Havrana" Rod Humphris povedal labouristickému predákovi: "Sklamal ste ma. Celý život som volil labouristov. Sklamal ste ako opozícia, nepýtal ste sa, či lockdown funguje." Na záberoch je vidieť, ako ho musí krotiť Starmerova ochranka. "Chápete, že tisíce ľudí zomreli, pretože ste nerobil svoju prácu a nekládli skutočné otázky?" dodal krčmár.

Potýčka kvôli lockdownu na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/The Guardian)

Starmer mu oponoval a hovoril, že s ním nesúhlasí. Chvíľu po incidente povedal novinárom, že Humphris "hlboko odmieta, že sme mali mať lockdown, neverí, že mali byť nejaké reštrikcie, a ja si myslím, že do určitej miery ani neverí, že vôbec existuje pandémia. Samozrejme má na takýto názor právo. Obávam sa však, že ja s tým úplne nesúhlasím a myslím si, že by s tým absolútne nesúhlasila ani väčšina ľudí po celej krajine". 

Viac o téme: KrčmaPotýčkaLabouristiVeľká BritániaKeir Starmer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu