Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dievča zneužívali na prostitúciu, otec po nej pátral na vlastnú päsť

MOST – Dlhých päť mesiacov pátral na vlastnú päsť otec po svojej 15-ročnej dcére, ktorá ušla z výchovného ústavu v českých Kostomlatoch. Nakoniec ju s pomocou polície našiel v Moste, kam ju zrejme uniesli drogovo závislí ľudia, ktorí dievčinu zneužívali na prostitúciu, aby mali na drogy.

„Naša rodina, ktorá pochádza z Bečova u Mostu, vôbec nefungovala. Manželka je v Taliansku a ja som nebol schopný sám sa postarať o dcéru, pretože som pracoval taktiež v zahraničí. Myslel som si, že sa o ňu postará otec mojej manželky, ale ukázalo sa, že iba berie sociálne dávky, za ktoré si kupuje alkohol. Dcéra preto po istom čase skončila vo výchovnom ústave v Kostomlatoch,“ hovorí nešťastný otec dievčaťa pán Imrich.

Z kostomlatského ústavu však jeho dcéra pred piatimi mesiacmi utiekla a dostala sa do rúk ľudí, ktorí ju zneužívali na prostitúciu. „Po dcére päť mesiacov pátrala polícia a ja som si uvedomil, že nechcem aby takto skončila, preto som sa rozhodol pátrať na vlastnú päsť,“ hovorí pán Imrich, ktorému sa podarilo zistiť, že jeho dcéru zneužíva skupina drogovo závislých ľudí... „Tých ľudí som vypátral a ich popis som potom aj s fotografiou dcéry odovzdal polícii,“ uviedol pán Imrich.

Rozbehla sa pátracia akcia, počas ktorej polícia prostredníctvom svojich informátorov zistila, že hľadané dievča sa často pohybuje v okolí obchodného domu v Moste. „Na zadržanie dievčaťa a prípadných ochrancov sme vyčlenili dve hliadky,“ uviedol hovorca mosteckých strážnikov Luboš Trojna.

Strážnici nakoniec celú skupinu zadržali. „Dievča sme vypočuli a potom bolo umiestnené vo výchovnom ústave,“ oznámila hovorkyňa mosteckej polície Ludmila Světláková.

Pán Imrich prijal správu o nájdení dcéry s veľkou úľavou. „Viem, že sa nemôžem o dcéru postarať tak, ako by som mal. Som nezamestnaný a mám zdravotné problémy. Bolo však pre mňa ako pre otca neznesiteľné, keď som vedel, že musí „pracovať“ na ulici,“ uzavrel pán Imrich.

Zdroj: Aha!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu