Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Predávajú Češky do britských nevestincov?

(Zdroj: ČTK)

PRAHA - Štábu televízie CNN sa podarilo skrytou kamerou nakrútiť obchodné rokovanie kupliarov. Miestni pasáci v reportáži ponúkajú mladé prostitútky do nevestinca v Británii za 5000 libier. Informuje o tom Blesk.cz.

"Je to kravina. Chodia sem rôzni ľudia, Rómovia, Nemci, Holanďania, tak prečo nie aj Briti? Ale dievčatá sa tu nepredávajú. Nakrúcali to u nás, ale tie dievčatá nepoznám a nepoznám ani toho chlapa, ktorý ich mal predávať. Veď majiteľ je biely, tak prečo by tu mal robiť kšefty Róm?" rozhorčila sa prevádzkarka baru.

Aj štyri sporo oblečené dievčatá, ktoré sa vlnili vo výklade tvrdili, že nikdy takú ponuku nedostali a dievčatá z reportáže, ani ich pasáka, nepoznajú. "Asi majú krátku pamäť, my ho poznáme dobre. Je to Zdeněk Oláh a býva tam často," poznamenal Tomáš Pykal, šéf miestnych strážnikov.

"Je možné, že tam také obchody prebiehali, ale to ťažko ovplyvníme. S prostitúciou tvrdo bojujeme. Z takmer štyridsiatich nočných barov a penziónov zostalo už len päť a aj tie nám vadia. Mestská polícia im venuje pozornosť, sleduje ich a okrem iného u nich parkujeme svoje služobné autá, to mnoho zákazníkov spoľahlivo odradí," poznamenal starosta Petr Pípal.

"Jednoducho nás terorizujú. Škodí to kšeftu. Myslím si, že predávanie dievčat do Anglicka je blbosť. My máme bar a prenajímame izby. Čo robia dievčatá, to je ich vec, o to sa nestarám. Bolo tu veľa kontrol a nič nezistili. Kto bol na izbe, bol zapísaný, ostatné veci mám tiež v poriadku, tak nech nás nechajú. Chceli sme sa dohodnúť, že zakryjeme výklady, zmenšíme vývesné štíty, ale nechcú sa s nami baviť," povzdychol si Jan Kohn zo susedného baru Kiss.

Pražský magistrát prišiel s novým návrhom zákona, ktorý by reguloval prostitúciu v meste. Podľa neho by sa z ponuky erotických služieb stalo podnikanie a každá 'spoločníčka' by mala svoj vlastný preukaz s fotografiou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu