Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dráma na VIDEU: Sekundy od smrti! Priatelia ako zázrakom prežili obrovskú lavínu

Napriek rýchlej jazde na skútri rútiacej sa lavíne neunikol. Zobraziť galériu (2)
Napriek rýchlej jazde na skútri rútiacej sa lavíne neunikol. (Zdroj: instagram/ backcountrymiles)

SALT LAKE CITY - Anjelov strážnych týchto priateľov je ťažké spočítať. Na ich snežných skútroch v americkom Utahu ich zasiahla lavína. Všetci prežili.

Veľa šťastia v nešťastí mali mladí Američania, ktorí v sobotu boli vonku na snežných skútroch v zasnežených horách severovýchodného Utahu. V ten istý deň zahynuli štyria lyžiari v lavíne v Utahu.

Štyria až piati muži otáčajú snežné skútre na úpätí hory. Zrazu cítia, ako pod nimi duní zem. Priamo na nich sa rúti lavína. Miles Penrose natáča lavínu a vidí, ako sú jeho priatelia unesení snehovou masou. Potom zasiahla aj jeho cunami snehu.

Po zachránení Penrose uviedol, že ho našťastie vlieklo iba okolo 20 metrov. Dokázal sa vlastnou silou vyhrabať a okamžite začal hľadať svojho mladšieho brata a priateľov. Brat bol pochovaný asi tri metre hlboko - a živý. Aj ostatných priateľov mohol zo snehu vykopať prakticky bez zranenia.

Zrazu sa začala hora otriasať

Penrose neskôr zdieľa veľkolepé video na Instagrame. Už ako batoľa sa v tejto oblasti sánkoval. Zrazu sa hora zatriasla. Najskôr myslel na zemetrasenie. Všetko sa stalo tak rýchlo. Stále kričal tak hlasno, ako len vedel. Mal so sebou aj lavínový batoh, akýsi airbag. Ale nezapol ho.

Penrose uviedol: „O chvíľu nato zasiahol sneh a začalo ma strhávať. Nejako som sa posunul asi o 20 metrov a zázračne som zostal hore na sneh. Keďže som bol pochovaný iba do dolnej časti hrudníka, vyhrabal som sa."

Jeden s mužov bol
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: instagram/ backcountrymiles)

Počul krik. Nie je horší pocit, ako keď je malý brat pochovaný, hovorí. Nakoniec boli všetci oslobodení a zachránení. Jeho kamarát Nate, ktorý to všetko natáčal, bol pochovaný až po tvár a nejako dokázal udržať telefón. Ďalšie video tiež ukazuje šok po lavíne - a priateľa, ktorý je stále uväznený v masách snehu.

Viac o téme: LavínaŠťastieZázrakUtah
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu