Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

KORONAVÍRUS Keď sa karanténa berie vážne: VIDEO Muž opustil izbu na 8 sekúnd, prísna dohra

Vyjsť z izby nebol dobrý nápad. Zobraziť galériu (2)
Vyjsť z izby nebol dobrý nápad. (Zdroj: YouTube/RT)

TCHAJ-PEJ - Úrady na Taiwane dali pokutu 100-tisíc taiwanských dolárov (cca 2920 eur) mužovi, ktorý na osem sekúnd porušil koronavírusovú karanténu. Migrant z Filipín sa zdržiaval v karanténe v hoteli v meste Kao-siung a stačilo, aby na chvíľu vyšiel zo svojej izby do hotelovej chodby.

Británia začala s očkovaním proti covidu-19: VIDEO Prvej pacientke podali vakcínu!

Podľa taiwanskej CNA agentúry Filipínec vyšiel zo svojej izby, aby niečo nechal pred dverami svojho priateľa, ktorý tam bol v tom čase tiež v karanténe. Na záberoch bezpečnostných kamier ho však zbadal hotelový personál a kontaktoval úrady. Ľudia v karanténe na Taiwane nesmú opustiť svoje hotelové izby a nezáleží pritom na ako dlho, podotkla CNN.

Muž dostal pokutu, pretože bol po svojom príchode na Taiwan v povinnej dvojtýždňovej karanténe a nemal opúšťať izbu, vyhlásil úrad. Pokuta za porušenie karantény v meste sa podľa CNA pohybuje od 100-tisíc do jedného milióna taiwanských dolárov (vyše 29-tisíc eur).

V prístavnom meste Kao-siung je v súčasnosti 56 hotelov, ktoré sú určené pre pobyt v karanténe. Celkom ponúkajú 3000 miest. V poslednom čase prudko vzrástol dopyt po týchto izbách, pričom jedným z dôvodov je vraj väčšie množstvo rybárov vracajúcich sa z rybolovu vo vzdialenejších oblastiach.

Taiwan je podľa nedávneho rebríčka odolnosti voči koronavírusu (Covid Resilience Ranking) agentúry Bloomberg jednou z najlepšie hodnotených krajín. V 23 miliónovej krajine sa od začiatku pandémie preukázateľne nakazilo 716 ľudí, sedem z nich v súvislosti s koronavírusom zomrelo, vyplýva z údajov americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa, ktorá vývoj koronavirovej nákazy sleduje globálne.

Viac o téme: KaranténaTaiwanKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu