Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Vo Francúzsku odsúdili lekárku: Opitá asistovala pri pôrode

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

PAU - Na tri roky väzenia odsúdil francúzsky súd vo štvrtok belgickú lekárku, ktorá asistovala pri pôrode pod vplyvom alkoholu. Na následky jej pochybení pacientka neskôr zomrela, informuje agentúra AFP.

Súd 51-ročnú anestéziologičku Helgu Wautersovú uznal za vinnú zo zabitia Britky Xynthie Hawkeovej. Počas pôrodu cisárskym rezom v septembri 2014 Wautersová niekoľkokrát pochybila, čím sa zdravotný stav rodičky skomplikoval a štyri dni po zákroku zomrela. Okrem trestu odňatia slobody jej súd vo francúzskom meste Pau zakázal výkon lekárskeho povolania a nariadil vyplatiť rodine pozostalej odškodné vo výške takmer 1,4 milióna eur.

Wautersová nebola počas vyhlásenia verdiktu na súde prítomná. K požitiu alkoholu počas pracovného dňa sa odsúdená lekárka priznala, no tvrdila, že za smrť pacientky sú zodpovední aj viacerí jej kolegovia. V čase nešťastia pracovala na pôrodníckom oddelení nemocnice neďaleko mesta Pau len necelé dva týždne.

Belgičanka sa do Francúzska presťahovala po tom, čo bola prepustená z predchádzajúceho zamestnania, pretože do nemocnice prišla pod vplyvom alkoholu. Vyšetrovanie prípadu vo francúzskej klinike neskôr ukázalo, že agentúra, ktorá ju na prácu v nemocnici najala, si poriadne nepreverila jej profesionálnu minulosť, približuje AFP.

Viac o téme: LekárkaOpitosťSúd Francúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu