Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

VIDEO pre silné povahy: Policajt použil proti tehotnej žene taser, tá neskôr potratila

Policajt po potýčke zasiahol ženu taserom.
Policajt po potýčke zasiahol ženu taserom. (Zdroj: YouTube/ The Guardian)

LONDÝN - Smutný koniec policajnej operácie v južnom Walese vo Veľkej Británii: žena potratila po tom, čo policajt proti nej použil paralyzér - tiež známy ako taser. Tridsaťpäťročná žena Leanne Perrettová po zásahu padla čelne na brucho a tvár. O použití sa teraz hovorilo aj pred súdom. Či bol potrat skutočne priamym výsledkom misie, sa pred súdom nepodarilo preukázať.

Polícia bola privolaná, pretože Perrettová a jej partner Kyle Butts sa na ulici hlasno hádali, uvádza Metro.co.uk. Prokurátorka Kelly-Marie Johnson pred okresným súdom v Cardiffe uviedla: „Oboch videli na ulici, ako sa navzájom strkajú a urážajú.“

Čo sa stalo potom, vyšetrovatelia pred súdom rekonštruovali nasledovne: Perrettová žiada policajta, aby zadržal jej partnera, a ide za Buttsom. Keď zasiahne policajt, ​​žena bojuje a udrie policajta. Snaží sa ju spútať, ale Perrettová sa vymaní a počas boja klesá dole. Butts potom zaútočí na policajta. V tom okamihu sa spustí video. Ukazuje, ako sa Perrettová postaví, zatiaľ čo policajt zatlačí Buttsa dozadu a nakoniec jedným kopom odtiahne nohy. Perrettová ho znova napadne, na čo policajt použil paralyzér. Tehotná žena zakopne a potom bruchom a tvárou spadne priamo na cestu.

Bola to vyhrotená situácia

Na súde obhajca páru Tom Trobe uviedol, že Perrettová utrpel „významné zranenia“ vrátane monokla. „Najhoršie zranenie, ktoré utrpela, bola strata dieťaťa, bola tehotná v treťom mesiaci,“ uviedol Trobe. Aj keď neexistujú žiadne lekárske dôkazy o tom, že incident bol priamou príčinou, v nasledujúcich dňoch o dieťa prišla. „Prijíma, že išlo o nepríjemný incident, pri ktorom nemalo dôjsť k násiliu,“ cituje denník obhajcu.

Perrettová trpela psychiatrickou poruchou a nemohla sa zúčastňovať terapeutických stretnutí kvôli pandémii koronavírusu. Perrettová aj Butts boli v čase incidentu závislí na drogách, teraz sú však v liečebných programoch. Sudca dvojicu odsúdil na niekoľko týždňov podmienečne. Policajt správne použil svoj taser, sudca uviedol: „Reakcia policajta bola inštinktívna, išlo o vyhrotenú situáciu a myslím si, že to zvládol veľmi dobre.“

Viac o téme: PolicajtPotratPárTehotná ženaParalyzérTaserVeľká Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu