Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

VIDEO šialeného útoku z Tatier: Mladík za volantom si vylial hnev na cyklistoch, zrazil ich z cesty!

Incident v Poľsku Zobraziť galériu (2)
Incident v Poľsku (Zdroj: FB/Ewelina Wiercioch)

POĽSKO - Evelína Wierciochová a jej manžel sa stali terčom nezmyselného útoku 18-ročného šoféra. Mladíkovi sa nepáčilo, ako idú po ceste na bicykloch, tak ich zrazil. Incident, ktorý sa odohral na poľskej strane Tatier v okolí Čorštýnskeho jazera, je zachytený na videu.

„Nikdy som sa na cestách nestretla s takouto agresivitou!“ komentuje svoj príspevok na sociálnej sieti Wierciochová.

Čítajte aj: FOTO Poliaci neprežili peklo v Tatrách, malo ich vymrštiť, keď boli v stane: Mrazivé slová pred smrťou

Ona i manžel totiž mali do činenia so šialencom za volantom. „Mladý vodič ukončil náš skvelý deň,“ spomína žena na cyklistický výlet spred niekoľkých dní.

Video, ktoré Wierciochová zverejnila na Facebooku, ukazuje, ako sa za dvojicou cyklistov vyrútili dve autá. Vozovka bola v tom čase takmer prázdna a vyzeralo to, že šoféri sa pretekali.  

Mladík v striebornom vozidle sa pokúšal predbiehať, no manželia na bicykloch, ktorí šili za sebou, mu v tom prekážali.

Agresívny šofér si tak na nich vylial svoj hnev – najprv trúbil, potom kričal, čo si ženin manžel nenechal páčiť, a napokon pritvrdil. Prudko stočil volant ku krajnici a muža zrazil z bicykla do priekopy a Evelínu vybrzdil tak, že vpálila do auta. „Náraz bol taký silný, že som bicyklom preliačila zadnú časť auta.“

Manželia skončili v nemocnici. Wierciochová mala vykĺbené rameno, jej muž bol akoby zbitý, rozbila sa mu aj prilba. „Psychicky sme na tom ale ešte horšie. Sme radi, že žijeme,“ dodala.

Incident natočila posádka auta, ktoré šlo za nimi. Polícii sa vďaka videu podarilo stotožniť páchateľa.„Záznam je pre obvinenie vodiča zásadným dôkazom. Páchateľ môže byť potrestaný odňatím slobody až na tri roky,“ uviedol policajný hovorca pre portál Onet.pl.

„Náš prípad ukazuje, aká veľká je agresivita vodičov voči cyklistom. Chceli sme incident zverejniť, lebo šoféri v takýchto prípadoch nie sú adekvátne potrestaní, čo je často spôsobené nedostatkom dôkazov,“ vysvetlila Wierciochová, ktorá apeluje na ľudí, aby boli na cestách opatrní.

Viac o téme: NehodaVodičCyklisti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu