Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

KORONAVÍRUS Dobré správy z Francúzska: Počet úmrtí na COVID-19 pribúda pomalšie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Michel Euler)

PARÍŽ - Počet úmrtí na nový koronavírus vo Francúzsku stúpol v piatok o menej než sto, a to už deviaty deň po sebe. Znovu sa spomalilo aj pribúdanie nových potvrdených prípadov nákazy. Krajina sa zároveň pripravuje na uvoľňovanie obmedzení v pohybe a živote obyvateľov. Informovala o tom večer tlačová agentúra Reuters.

Francúzsko od 2. júna umožní znovu sa otvoriť reštauráciám, barom a kaviarňam, pričom v Paríži bude platiť viac obmedzení než inde vo Francúzsku. Vláda tiež zruší celoštátne platné obmedzenie cestovať len do vzdialenosti 100 kilometrov (od bydliska).

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V piatok už skôr štatistický úrad INSEE uviedol, že začiatkom mája zomrelo vo Francúzsku menej ľudí než v tom istom období v predchádzajúcich dvoch rokoch. Vysoký nárast mŕtvych na ochorenie COVID-19 zaznamenávalo Francúzsko na vrchole pandémie počas marca a apríla. Francúzske ministerstvo zdravotníctva oznámilo, že počet mŕtvych stúpol v piatok oproti predchádzajúcemu dňu o 52, teda o 0,2 percenta, na celkovo 28.714. Tento údaj je štvrtý najvyšší na svete.

Nových potvrdených prípadov nákazy koronavírusom je za piatok viac o 0,4 percenta oproti prudkému skoku vo štvrtok o 2,3 percenta. Tento skok spôsobilo lepšie dosledovanie údajov a počtov. Ministerstvo dodalo, že počet ľudí v nemocniciach klesol o vyše 500, čiže o 3 percentá, na celkovo 14.695. A počet ľudí na jednotkách intenzívnej starostlivosti klesol o 68, teda o 4,8 percenta, na 1361. Oba tieto počty majú klesajúcu tendenciu od polovice apríla, uviedla agentúra Reuters.

Viac o téme: úmrtiaFrancúzskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu