Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

KORONAVÍRUS Poľsko zaznamenalo 265 nových prípadov nákazy, R0 je nižšie ako 1

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Czarek Sokolowski)

VARŠAVA - Ďalších 265 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 zaznamenali za uplynulý deň v Poľsku, čím sa celkový počet nakazených zvýšil na 17.469. Informovala o tom vo štvrtok agentúra PAP s odvolaním sa na poľské ministerstvo zdravotníctva.

Počet úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19, ktoré je koronavírusom spôsobované, sa zvýšil o osem na 869. Poľský minister zdravotníctva Lukasz Szumowski povedal, že reprodukčné číslo vírusu (R0) kleslo pod hodnotu 1, čo znamená, že epidémia ustupuje. Toto číslo udáva, koľko zdravých ľudí sa potenciálne nakazí od jedného chorého. Szumovski však dodal, že reprodukčné číslo sa môže opäť zvýšiť, ak sa občania nebudú správať zodpovedne a dodržiavať rozstupy.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Tento ukazovateľ sa podľa Szumovského opätovne mierne zvýšil v krajinách, ktoré sa rozhodli otvoriť svoje ekonomiky. Dodal, že Poľsko v prípade zvýšenia R0 môže znovu zaviesť isté obmedzenia. V Poľsku minulý týždeň znovu otvorili hotely, nákupné centrá a niektoré školské zariadenia. Premiér Mateusz Morawiecki v stredu oznámil ďalšie zmiernenie opatrení týkajúcich sa škôl, reštaurácií a kaderníctiev.

Viac o téme: NákazaPrípadyPoľskoKoronavírusCOVID-19R0
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu