Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

KORONAVÍRUS Spojené štáty už pomáhajú Rusku v boji s pandémiou, tvrdí Lavrov

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File)

MOSKVA - Rusko v boji proti šíreniu nového koronavírusu neodmieta pomoc zahraničných partnerov, napríklad členských krajín Európskej únie a Spojených štátov. V utorok to novinárom povedal ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov, keď sa skončila videokonferencia Rady ministrov zahraničných vecí Spoločenstva nezávislých štátov (SNŠ), organizácie zahrňujúcej deväť z 15 bývalých republík Sovietskeho zväzu.

Informácie priniesla ruská štátna tlačová agentúra TASS. "Prijímame pomoc od zahraničných krajín, predovšetkým ju ochotne a radi prijímame od členov Európskej únie. Už dostávame podporu a pomoc od USA," poznamenal Lavrov. Minister takisto povedal, že Moskva a Washington plánujú viesť v blízkej budúcnosti konzultácie, najmä o strategickej stabilite.

"V blízkej budúcnosti budeme mať sériu konzultácií, napríklad o strategickej stabilite a svetových bezpečnostných záležitostiach," doplnil Lavrov. Posledné kolo rusko-amerických konzultácií o strategickej stabilite sa konalo v rakúskom hlavnom meste Viedeň v januári 2020. Pokiaľ ide o situáciu v šírení koronavírusu v Rusku, je stále veľmi vypätá - počet ľudí, ktorí sa vírusom infikujú, stúpa každý deň. V utorok to vyhlásila šéfka ruského hygienického dozorného orgánu Anna Popovová.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Podľa najnovšej aktualizácie od ruského krízového centra zomrelo v Rusku za posledný deň 107 pacientov pozitívnych na koronavírus a celkový počet úmrtí súvisiacich s vírusom je v krajine 2116. V Rusku bolo dosiaľ celkovo 232.243 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom, pričom 43.512 pacientov sa z nákazy vyliečilo. Ruská vláda už skôr zriadila na internete horúcu linku, kde pre verejnosť aktualizuje údaje o situácii s koronavírusom, napísala štátna agentúra TASS.

Viac o téme: RuskoUSASergej LavrovKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu