Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

KORONAVÍRUS Taliansko hlási ďalšie obete: Pribudlo 382 mŕtvych

Zdravotníci v Taliansku
Zdravotníci v Taliansku (Zdroj: SITA/Mauro Scrobogna/LaPresse via AP)

RÍM - Taliansko zaznamenalo za posledných 24 hodín ďalších 382 úmrtí na ochorenie COVID-19 spôsobené novým koronavírusom SARS-CoV-2, informovala v utorok agentúra ANSA s odvolaním sa na predstaviteľov Úradu pre civilnú ochranu.

V krajine tak podľahlo nákaze už 27.359 ľudí. Celkovo v nej zaznamenali 201.505 prípadov nákazy, a to vrátane mŕtvych, uzdravených a momentálne infikovaných. V Taliansku pribudlo za posledný deň 2091 nakazených novým koronavírusom. 

Denné údajne v Taliansku klesajú od 27. marca, keď nastal vrchol krízy, ale koronavírus sa naďalej šíri, predovšetkým na severe krajiny. Napísala to tlačová agentúra AP. V talianskom ohnisku koronavírusovej krízy, v severnom meste Cremona, majú aj problém navyše: hromadí sa tam kontaminovaný nemocničný odpad.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Zdravotníci v nemocnici v Cremone v ťažko zasiahnutom severnom regióne Lombardsko vravia, že nával pacientov od marca spôsobil, že bezpečné zbavovanie sa odpadu je citlivou záležitosťou. Personál treba vyškoliť v správnom zaobchádzaní so všetkým - od plachiet, ochranných masiek až po injekčné striekačky.

Sú to štandardné nemocničné predmety, ale teraz počas pandémie nebezpečnejšie."V porovnaní s obdobím pred pandémiou sa teraz množstvo potenciálne infekčného odpadu zdvojnásobilo až takmer strojnásobilo," uviedla pre tlačovú agentúru AFP riaditeľka manažmentu pre odpad v tejto nemocnici Maria Rosario Vinová.

Viac o téme: ObeteTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu