Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

KORONAVÍRUS si vyžiadal obete na životoch už vo všetkých amerických štátoch

(Zdroj: SITA/AP Photo/Ross D. Franklin)

WASHINGTON - Nový druh koronavírusu si vyžiadal životy už vo všetkých štátoch USA. Stalo sa tak po tom, ako v pondelok prvú obeť ohlásil štát Wyoming, píše agentúra Reuters.

O prvej obeti vo Wyomingu informoval na Twitteri guvernér tohto štátu Mark Gordon s tým, že išlo o muža, ktorý mal aj iné zdravotné ťažkosti. V štáte Wyoming, ktorý sa nachádza na severozápade USA, bolo doteraz potvrdených 270 prípadov ochorenia COVID-19, spôsobovaného novým koronavírusom SARS-CoV-2.

Z hľadiska pandémie koronavírusu tak ide o najmenej zasiahnutú oblasť Spojených štátov. Za Wyomingom nasleduje s 272 potvrdenými prípadmi Aljaška. V USA bolo podľa údajov agentúry Reuters celkovo potvrdených viac než 570.000 prípadov tohto infekčného a potenciálne smrtiaceho ochorenia, pričom najviac postihnutým je s takmer 200.000 potvrdenými prípadmi štát New York.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Prvú obeť koronavírusu zaznamenali Spojené štáty ešte 29. februára v štáte Washington na severozápadnom tichomorskom pobreží. Nákaza si odvtedy v USA vyžiadala už takmer 23.000 obetí na životoch.

Viac o téme: USAKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu