Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

KORONAVÍRUS V Moskve podľahlo novému vírusu ďalších sedem osôb

Koronavírus sa naďalej šíri
Koronavírus sa naďalej šíri (Zdroj: SITA/AP Photo/Pavel Golovkin)

MOSKVA - Ochorenie COVID-19 si v stredu v Moskve vyžiadalo sedem nových obetí na životoch. Vo všetkých prípadoch išlo o osoby s inými vážnymi zdravotnými ťažkosťami. S odvolaním sa na informácie moskovskej pracovnej skupiny pre boj s koronavírusom o tom informovali agentúry TASS a Interfax.

"V Moskve zomrelo sedem pacientov. Všetci mali zápal pľúc a následne bol u nich potvrdený koronavírus. Pacienti mali aj iné zdravotné ťažkosti ako cukrovku, arteriálnu hypertenziu, kardiosklerózu, pyelonefritídu a insufienciu pankreasu. Traja pacienti mali aj chronickú bronchitídu," uviedla vo svojom vyhlásení pracovná skupina.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Jedna z obetí sa liečila na súkromnej klinike. Išlo o 74-ročného muža s cukrovkou a chorým srdcom.
 V ruskej metropole bol koronavírus SARS-CoV-2 potvrdený u 5841 osôb. Ochoreniu COVID-19, ktorého pôvodcom je nový koronavírus, tam podľahlo 38 ľudí, pričom 270 sa vyliečilo.

Počet prípadov nákazy týmto infekčným ochorením v Rusku vzrástol v stredu o 1175 na celkovo 8672. Koronovírus bol potvrdený už v 81 z 85 administratívnych celkoch Ruskej federácie. Na celoštátnej úrovni si nový druh koronavírusu vyžiadal už 63 obetí na životoch. Federálna služba pre dohľad v oblasti ochrany spotrebiteľov (Rospotrebnadzor) v stredu oznámila, že pod lekárskym dohľadom pre podozrenie z nákazy je v krajine v súčasnosti až 180.000 ľudí.

Viac o téme: PandémiaRuskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu