Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Koronavírusom sa vo Švajčiarsku nakazilo 21 652 ľudí, 746 zomrelo

Počet infikovaných vo Švajčiarsku naďalej stúpa
Počet infikovaných vo Švajčiarsku naďalej stúpa (Zdroj: SITA/Pool Photo via AP)

BERN - Vo Švajčiarsku pribudlo v pondelok za 24 hodín 552 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom, ich celkový počet dosiahol 21.652. V tejto krajine zaznamenali doteraz 746 úmrtí na ochorenie COVID-19, o 70 viac ako v nedeľu, informoval portál 20min.ch s odvolaním sa na úrad pre zdravotníctvo (BAG). Hospitalizovaných bolo najmenej 2471 pacientov s COVID-19.

Počet infikovaných vo Švajčiarsku naďalej stúpa, ale ich prírastok je podľa denníka Tagesanzeiger lineárny, to znamená, že v piatok bol oficiálny počet chorých vyšší ako v pondelok.

Napriek tomu má Švajčiarsko jednu z najvyšších mier výskytu nových prípadov v Európe - na 100.000 obyvateľov tam pripadá 252 nakazených. Pandémiou sú najviac postihnuté kantóny Ticino, Ženeva, Vaud a Bazilej-mesto.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Doteraz bolo vo Švajčiarsku podľa portálu 20min.ch vykonaných približne 162.500 testov a k pondelňajšiemu popoludniu bol výsledok pozitívny pre 15 percent testovaných osôb. Prvý prípad nákazy vo Švajčiarsku zaznamenali 25. februára, odvtedy sa koronavírus rozšíril do všetkých kantónov.

Viac o téme: ObetePandémiaŠvajčiarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu