Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

KORONAVÍRUS Štát New York odložil prezidentské primárky z apríla na jún, guvernér má obavy

Andrew Cuomo
Andrew Cuomo (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Harnik)

NEW YORK - Guvernér amerického štátu New York Andrew Cuomo v sobotu oznámil, že odložil prezidentské primárky v štáte z apríla na jún. Ako dôvod uviedol obavy zo zhromažďovania ľudí na hlasovanie práve v období, keď sa šíri nákaza nového koronavírusu spôsobujúca ochorenie COVID-19. Informáciu priniesla tlačová agentúra AP.

"Nemyslím si, že je múdre volať ľudí na jedno miesto, aby odovzdali hlas," vysvetlil Cuomo. Z prezidentských primárok majú vzísť kandidáti politických strán, ktorí sa budú v novembrových prezidentských voľbách uchádzať o Biely dom. Štát New York mal naplánované aj iné, kongresové primárky, a to na 23. júna.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V štáte zatiaľ ochorelo na COVID-19 viac ako 44.000 ľudí a podľahlo mu vyše 500 osôb, väčšinou v New Yorku. Na sobotňajšej tlačovej konferencii sa tamojšie zdravotné sestry bojujúce proti novému koronavírusu sťažovali, že nemajú dostatok ochranného vybavenia, a žiadali ďalšie. Sestry uviedli, že tvrdenia úradov o dodávkach ochranných zdravotníckych potrieb nezodpovedajú realite.
 

Viac o téme: VoľbyPrezidentGuvernérNew YorkKoronavírusAndrew Cuomo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu