Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS Francúzsko predĺži platnosť opatrení na obmedzenie sociálnych kontaktov

Opatrenia sa vo Francúzsku predĺžili do 15.apríla
Opatrenia sa vo Francúzsku predĺžili do 15.apríla (Zdroj: SITA/AP Photo/Francois Mori)

PARÍŽ - Platnosť opatrení, ktoré v snahe zabrániť šíreniu nového koronavírusu SARS-CoV-2 ešte minulý týždeň schválila francúzska vláda, bude predĺžená až do 15. apríla. S odvolaním sa na piatkové vyhlásenie francúzskeho premiéra Édouarda Philippa o tom informovala agentúra Reuters.

"Po prvých desiatich dňoch obmedzení je zrejmé, že stojíme len na začiatku epidémie. Tá už zachvátila východné Francúzsko a teraz sa presúva do oblasti Paríža a na sever krajiny," vyhlásil Philippe. Opatrenia na obmedzenie sociálnych kontaktov by mali byť podľa ministra predĺžené o dva týždne s platnosťou od budúceho utorka s tým, že ak si to bude situácia vyžadovať, vláda ich môže následne opäť predĺžiť.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Spravodajský portál LCI uviedol, že v noci na piatok francúzsky prezident Emmanuel Macron na svojom účte na sociálnej sieti Twitter oznámil, že spoločne so svojím americkým náprotivkom Donaldom Trumpom chystajú "významnú novú iniciatívu" v boji proti novému koronavírusu. Bližšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe. Do iniciatívy sú podľa Macrona zapojené okrem USA a Francúzska aj ďalšie štáty

Spojené štáty a Francúzsko patria medzi krajiny, ktoré epidémia koronavírusu postihla najviac. Počet nakazených v Spojených štátoch rastie exponenciálne a sú obavy, že sa môžu čoskoro stať epicentrom pandémie.Podľa bilancie zo štvrtka večera v nemocniciach vo Francúzsku podľahlo nákaze 1696 ľudí. V nemocničnej starostlivosti je 13.904 pacientov, z ktorých 3375 potrebuje intenzívnu starostlivosť.

Viac o téme: OpatreniaParížKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu