Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hrozná tragédia: Mladú krásku (†21) roztrhali levy, celá zakrvavená ešte bojovala o život

Swane van Wyk mala iba 21 rokov Zobraziť galériu (2)
Swane van Wyk mala iba 21 rokov (Zdroj: FB/Swane van Wyk)

LIMPOPO - Hrozná tragédia sa stala v juhoafrickej rezervácii. 21-ročnú Swane van Wykeovú napadli levy počas bežného výkonu svojej práce. Ostatní zamestnanci ju našli pri bráne výbehu, ako tam leží a kričí celá zakrvavená. Napriek všetkým snahám záchranárov sa ju však nepodarilo zachrániť.

Mala celý život pred sebou. 21-ročná Swane van Wyková bola úsmievavým dievčaťom, ktorá milovala život a zvieratá. V decembri 2018 sa zamestnala v juhoafrickej rezervácii "Zwartkloof Private Game Reserve" v provincii Limpopo a podľa fotografií, ktoré uverejňovala na sociálnej sieti, bolo zrejmé, že si svoju prácu užíva. No stala sa jej osudnou. O tragédii informoval portál Heavy.com a ďalšie zahraničné médiá.  

6. februára 2020 si Swane vykonávala svoje pravidelné povinnosti vnútri priestoru pre levy, keď na ňu zaútočili. Utrpela vážne zranenia, napriek tomu sa však snažila zachrániť. S početnými uhryznutiami na tele, hlbokými škrabancami a celá zakrvavená bola nájdená pri bráne výbehu inými zamestnancami rezervácie. V čase, keď na miesto prišli záchranári, sa Van Wykovej podarilo doplaziť z ohrady. Napriek tomu, že sa ju záchranári snažili zachrániť, mladá Swane na mieste zomrela. 

Juhoafrická policajná služba v tlačovej správe vysvetlila, že van Wyk bol napadnutý „neznámym počtom levov“, zatiaľ čo „vykonávala svoje pracovné povinnosti“. Vyšetrovatelia verejne špekulovali o tom, čo mohlo prinútiť zvieratá, aby pokračovali v útoku. Juhoafrické noviny Daily Star citujú políciu, že nie je jasné, či budú levy v dôsledku útoku utratené.

Svoju prácu milovala

Swane van Wyková na sociálnej sieti uviedla, že je študentkou Centurion Academy, súkromnej vysokej školy v Južnej Afrike. Do životopisu svojho súkromného účtu na Instagrame uviedla, že študovala Prírodný manažment.

Hrozná tragédia: Mladú krásku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Swane van Wyk)

Webová stránka školy vysvetľuje, že diplom z oblasti ochrany prírody je určený pre študentov, ktorí majú záujem o prácu v prírodných rezerváciách alebo v oblasti ochrany prírody. Informuje o tom Heavy.com. Od študentov sa vyžaduje účasť na študijných programoch integrovaných do praxe. To zahŕňa najmenej 10 mesiacov práce „na hernom ranči alebo prírodnej rezervácii podľa ich výberu, kde sú povinní absolvovať rôzne úlohy.“

Ako je uvedené vyššie, van Wyk začala pracovať v súkromnej rezervácii Zwartkloof v decembri 2018. Nie je však jasné, či jej zamestnanie súviselo s jej vysokoškolským vzdelaním.

Facebookový profil mladej pracovníčky je plný fotografií z rezervácie. Vo svojom poslednom príspevku z 30. januára van Wyk zdieľa fotku so žirafou a napísala: „Užívajte si to, čo robíte, tak dlho, ako len môžete.“

Viac o téme: RoztrhanieLevySwane van Wyk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu