Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Výpary farieb ich takmer otrávili: Utečenci sa tajne doviezli do Viedne v kamióne so slovenskou EČV

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR/AP Photo/Christian Bruna)

VIEDEŇ - Afganskí utečenci prekonali vnútri návesu medzi plechovkami so syntetickými farbami zo Srbska dlhú cestu. Keď vodič kamióna, nič netušiac o svojom náklade, zastal vo Viedni, z kamióna vyskákalo šesť migrantov. Vodiča po vypočutí zatkla polícia.

Vo štvrtok okolo 13.00 hod. vyskočili šiesti muži z návesu kamióna, ktorý práve zastal vo viedenskom areáli spoločnosti na likvidáciu odpadu Simmering (EBS). Afganci boli skrytí medzi plechovkami so syntetickými farbami, ktoré vodič údajne naložil v Srbsku. Šofér bol zatknutý, informovala polícia.

Výpary farieb ich takmer
Zobraziť galériu (3)

Afgancov, ktorí si všetci šiesti podali žiadosti o azyl, odviezli do nemocnice Otta Wagnera, informoval hovorca polície Harald Sörös. Migranti boli mierne podchladení. „Dlhý čas nemali prístup k pitnej vode a vdychovali výpary z farieb. Neboli však v priamom ohrození života,“ uviedol hovorca viedenskej záchrannej služby. Čo je najzaujímavejšie, kamión má slovenské evidenčné číslo vozidla a vodič tvrdí, že na ceste zo Srbska do Viedne absolvoval niekoľko prestávok, ale o migrantoch nič nevie.

Prípad je v štádiu vyšetrovania.

 

Viac o téme: FarbyKamiónVodičPolícia ViedeňAfganciSlovenské evidenčné číslo vozidla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu