Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

15-ročné dievča údajne opakovane znásilňovali v brazílskej väznici

BELÉM - 15-ročné brazílske dievča údajne strávilo mesiac v cele s 20 mužmi a bola tam opakovane znásilňovaná. Škandál, ktorý otriasol Brazíliou, vyšetruje polícia, informoval dnes server BBC News.

Podľa organizácie pre ľudské práva nútili spoluväzni dievča k sexu pod hrozbou, že inak nedostane jedlo. Organizácia tvrdí, že panujú nejasnosti ohľadom údajne znásilňovaného dievčaťa. Mladá Brazílčanka údajne ani nebola formálne obvinená. Brazílske médiá naopak uvádzajú, že polícia dievča zatkla na základe podozrení z krádeže.

Otec dievčaťa tvrdí, že policajti sa snažili sfalšovat jej vek. Údajne sa mu vyhrážali a chceli od neho potvrdenie, že jeho dcéra má 20 rokov. Žiadny podobný dokument však podľa nich neexistuje.

Polícia sa domnievala, že dievča bolo plnoleté. Podľa Any Júlii Carepovej, guvernérky štátu Pará, kde k incidentu došlo, však vek dievčaťa v tejto záležitosti nehrá žiadnu úlohu. V žiadnom prípade sa nemala ocitnúť v jednej cele s mužmi, hovorí Carepová.

Brazílske väznice majú veľmi zlú povesť, lebo sú preplnené a panujú v nich strašné podmienky. Súčasný prípad nie je prvý, pri ktorom bola žena znásilňovaná mužmi, s ktorými bola v jednej cele. Tentokrát sa však po prvýkrát stalo obeťou neplnoleté dievča.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu