Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rozhodkyni sa nepáčilo, že sa športovkyni v plavkách dotýkajú pologule: Neuveríte, ako sa zachovala!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: YouTube/printscreen)

ANCHORAGE – Americká študentka strednej školy bola diskvalifikovaná na plaveckej súťaži, pretože rozhodca usúdil, že jej plavky priveľmi odhaľujú zadok. Krásne dievča malo pritom štandardné plavky ako celý jej plavecký oddiel.

Aj keď vyfasovala rovnaké plavky ako celé jej plavecké družstvo, stredoškoláčku počas súťaže diskvalifikovali, pretože rozhodkyňa si zmyslela, že plavky odhaľujú príliš veľa jej pozadia.

Sedemnásťročná Breckynn Willisová z Dimond High School vyhrala jeden zo štyroch pretekov v Anchorage na Aljaške. Organizátori však jej víťazstvo zrušili z dôvodu „priestupku v súvislosti s odevom“. Podľa jednej rozhodkyne to bolo odôvodnené, pretože plavky vraj dievčaťu dostatočne nezakryli zadok a bolo vidieť, ako sa jej „jedna pologuľa dotýka druhej“.

Trénerku iného stredoškolského tímu dievčat Lauren Langfordovú to rozzúrilo. Vystúpila proti tomuto rozhodnutiu a verejne obvinila rozhodkyňu z útoku na dievča pre jej etnický pôvod a tvar tela. Je zaujímavé, že tá istá rozhodkyňa mala pred časom problém s Breckynninou sestrou Dreamer Kowatchovou.

Obe dievčatá sú latinskoamerického pôvodu a vyznačujú sa mimoriadnym ženským pôvabom. „Tieto mladé plavkyne neboli potrestané, pretože nosia škandalózne alebo provokatívne plavky, ale pre svoje široké boky, vyvinutú hruď a tmavšiu pleť, ktorá ich odlišuje od vysokých, štíhlych a väčšinou bledých kolegýň z tímu,“ uviedla rozhorčene Lauren Langfordová. Prečo sa vlastne rozhodkyňa pozerala na Breckynnin zadok, a nie na jej výkon?

Rozhodkyni sa nepáčilo, že
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Študentka mala na sebe rovnaké plavky ako jej kolegyne, no ako jedinú ju za jej „uniformu“ sankcionovali. Po vášnivej diskusii na verejnosti, v miestnej televízii i na sociálnych sieťach školský úrad v Anchorage zvrátil rozhodnutie o diskvalifikácii pretekárky, pretože sankcia bola posúdená ako „ťažká a zbytočná“. "Dievča sa stalo obeťou rozhodnutia iba na základe toho, ako sa štandardná školská uniforma prispôsobila tvaru tela,“ uviedol vo vyhlásení okres. Nadanej plavkyni Breckynn napokon titul vrátili.

Viac o téme: PlavkyRozhodkyňaPlavkyňaZadok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu