Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Cieľom útoku pred filipínskym parlamentom bol moslimský poslanec

Pri útoku zahynul moslimský poslanec Waháb Akbar spolu s ďalšími troma ľuďmi.
Pri útoku zahynul moslimský poslanec Waháb Akbar spolu s ďalšími troma ľuďmi. (Zdroj: ČTK)

MANILA - Cieľom utorňajšieho bombového útoku pred budovou filipínskeho parlamentu v metropole Manila bol vplyvný moslimský poslanec Waháb Akbar. Ten pri útoku aj zahynul spolu s ďalšími troma ľuďmi.

S odvolaním sa na predbežné výsledky policajného vyšetrovania to v stredu vyhlásil šéf manilskej polície Geary Barias. Pri útoku zahynuli okrem Akbara ešte jeho dvaja poradcovia a šofér a ďalších deväť ľudí bolo zranených.

Akbar, bývalý guvernér provincie Basilan, bol kedysi bojovníkom teroristickej skupiny Abú Sajáfa napojenej na al-Kájdu. Neskôr však prešiel na druhú stranu a posledné roky patril k jedným z najaktívnejších bojovníkov proti filipínskym islamským teroristom.

Bomba vybuchla pred vchodom do budovy filipínskeho parlamentu v utorok krátko po 20.00 miestneho času (13.00 SEČ), len niekoľko minút po skončení parlamentnej schôdze. Explózia zničila niekoľko áut zaparkovaných pri parlamente. Na mieste výbuchu sa našla aj zničená motorka, na ktorej mala byť podľa polície výbušnina umiestnená. V parlamente bolo v čase výbuchu 50 z celkového počtu 275 poslancov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu