Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Champs Elysees: Centrum parížskej spodiny

PAŘÍŽ – Podobne ako Eiffelovka je bulvár Champs Elysees najväčším zo symbolov hlavného mesta Francúzska. V minulosti ospevovaná ulica noblesy a módy sa však podľa parížskej polície zmenila na centrum prostitúcie a kriminálnych živlov.

Z bývalých kinosál sa stali nočné kluby a turistov teraz na Champs Elysees obťažujú nielen opití výtržníci, ale aj pouličné násilnícke gangy. „Už nie je tým krásnym dieťaťom, ktorým bola. Klientela Champs Elysees je premenlivá, neustále tam prebiehajú súboje medzi ochrankou a návštevníkmi klubov. Napätie je zrejmé,“ cituje Le Parisien Guya Parenta, hlavu parížskej jednotky bojujúcej proti prostitúcii.

„Je to miesto stretávania sa kriminálnikov a obyvateľov predmestí,“ potvrdil Francois Lebel, starosta mestskej časti, pod ktorú bulvár spadá. Podľa neho na Champs Elysees mieri mládež z chudobných štvrtí, ktorá tu hľadá vzrušenie a zábavu. Ulicu okupuje tristo "ľahkých" žien. Večerná prechádzka dvojkilometrovou ulicou môže byť naozaj vzrušujúca, bohužiaľ v negatívnom zmysle.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu