Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zverstvo otca, ktoré len ťažko predýchate: Zaškrtil päť detí, s ich telami jazdil v aute deväť dní

Timothy Jones Jr. uprostred a jeho deti Zobraziť galériu (4)
Timothy Jones Jr. uprostred a jeho deti (Zdroj: SITA/Tracy Glantz/The State via AP, Pool, WLTX)

COLUMBIA - Porota v Južnej Karolíne poslala muža, ktorý zavraždil svojich päť detí, na trest smrti. Všetci členovia poroty sa na tom zhodli vo štvrtok. Prípad vyvolal v USA veľkú pozornosť, pretože za zníženie trestu sa prihovárali vrahovi rodičia aj súrodenci. Jeho bývalá manželka vyhlásila, že aj ako odporkyňa absolútneho trestu bude verdikt rešpektovať.

Tridsaťsedemročný Timothy Jones Jr. v auguste 2014 zabil potomkov vo veku jeden až osem rokov. Najprv zabil svojho šesťročného syna Nahtahna a o niekoľko hodín neskôr sa rozhodol usmrtiť aj ďalšie deti.

Timothy Jones Jr.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Tracy Glantz/The State via AP, Pool)

Dvoch potomkov vo veku sedem a osem rokov zaškrtil rukami, ich súrodencov vo veku jeden a dva roky zaškrtil opaskom, keďže podľa vlastných slov mal príliš veľké ruky. S telami v aute následne jazdil celých deväť dní, pričom ich nakoniec vyhodil v Alabame v piatich vreciach na odpadky. Južná Karolína vykonala zatiaľ poslednú popravu v roku 2011.

Timothy Jones Jr.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Tracy Glantz/The State via AP, Pool)

Motívom bola podľa vyšetrovateľov obava, že deti odídu k svojej matke, s ktorou sa Jones rozviedol. Obhajcovia žiadali porotu o zhovievavosť vzhľadom na to, že Jones je neliečený schizofrenik a podlieha vplyvu drog a alkoholu. Žalobcovia ho označili za brutálneho sebca.

Pojednávanie v súdnej sieni v juhokarolínskom Lexingtone mnoho Američanov sledovalo naživo v priamom prenose na internete. Jones si verdikt vypočul bez emócií.

Viac o téme: DetiVraždaJužná KarolínaTimothy Jones Jr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu