Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Nešťastie v Čechách: Batoľa vypilo žieravinu

Policajti pred domom Pacltovcov.
Policajti pred domom Pacltovcov.

DRMOUL - Strašné nešťastie sa stalo včera v obci Drmoul na Chebsku. 15-mesačný Dávid Paclt na seba vylial fľašu silnej žieraviny na čistenie krbu. Časť tekutiny údajne i vypil.

Teraz leží v kritickom stave v nemocnici a má len malú nádej, že prežije. Policajti uvalili na prípad informačné embargo. Od momentu nešťastia držali matku chlapca Věru vo vnútri domu. Krátko pred 16. hodinou ju odviezli služobným autom. Potom sa vrátil domov otec chlapčeka Stanislav Paclt. „Ja nič neviem. Teraz som sa vrátil z práce,“ povedal Paclt.

„Zaistili sme jeho dýchacie cesty a napojili na prístroje,“ povedal Lukáš Hutta z karlovarskej záchranky. Helikoptéra leteckej záchranky potom s ťažko zraneným Davídkom odletela do pražskej Fakultnej nemocnice Motol. „Dieťa má veľmi vážne poranené dýchacie a tráviace cesty. Leží na ARO napojené na prístroje. Jeho stav je kritický,“ uviedol hovorca motolskej nemocnice Jaromír Morávek.

„Nie sú to ľudia, ktorí by dieťa zanedbávali. Matka sa o neho riadne starala a stále ho pozorovala. Ale poznáte to, malé deti niekedy neustrážite,“ zverila sa susedka Marie Poplštejnová. Chebská polícia nechcela včera k prípadu nič povedať. Odmietla komentovať, prečo držala matku v dome a potom ju odviezla, i špekulácie, či nešlo o niečo iného ako len nešťastnú náhodu. „Prebiehajú výsluchy. Všetko prešetrujeme,“ uviedla Stanislava Hojdová z riaditeľstva polície v Chebe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu