Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Lekári vyliečili otráveného muža (48) zázračným spôsobom: Naliali do neho 15 plechoviek piva

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

HANOJ - Obyčajným plechovkovým pivom vyliečili lekári vo Vietname 48-ročného muža, ktorý si privodil ťažkú ​​otravu alkoholom. Doktori v nemocnici v meste Quang Tri v centrálnej časti Vietnamu naliali do pacienta postupne 15 plechoviek piva, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na štátne vietnamské médiá.

Hubár z Česka si zlomil členok: Lekári mu vzali krv a... takýto výsledok ešte nikdy nevideli!

Postup slávil úspech a muž, ktorý údajne vypil veľké množstvo metanolu obsiahnutého v pančovanom destiláte, mohol byť po vypití posledného piva prepustený domov.

V menej rozvinutých krajinách sa často stáva, že ľudia umierajú alebo ťažko ochorejú po konzumácii lacnej pančovanej pálenky s obsahom jedovatého metanolu. Táto látka vzniká pri nesprávnej destilácii alkoholu. Keď sa ju pečeň snaží odbúrať, premení ho na formaldehyd a kyselinu mravčiu, ktoré môžu poškodiť nervové bunky, privodiť oslepnutie alebo aj smrť.

Lekári vyliečili otráveného muža
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Pri neobvyklom postupe použili lekári trik, aby premene metanolu v pacientovom tele zabránili. Pečeň zamestnali tým, že ju donútili prednostne odbúravať etanol, teda "obyčajný" alkohol, vo forme piva. Každú hodinu preto muž dostával po jednej plechovke. Nebezpečný metanol sa potom postupne pomaly vylučoval dýchaním a močením. Ak sa táto procedúra vydarí, zostane po nej len veľká opica, ale nič iné.

Pri vietnamskom pacientovi trvalo dohromady 15 hodín, než pominuli najhoršie príznaky otravy alkoholom. Ošetrujúci lekár uviedol, že metóda síce nepatrí k "štandardným lekárskym postupom", ale "v praxi sa ukázala ako účinná".

Viac o téme: PivoLiečbaLekáriOtrava alkoholom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu