Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Paroubek : Smer podporíme

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek

BRUSEL - Šéf českých sociálnych demokratov Jiří Paroubek v stredu pre agentúru SITA uviedol, že „ČSSD bude v každom prípade podporovať urýchlené členstvo Smeru v Strane európskych socialistov.“

Paroubek pripomenul že obnovenie členstva podporili pre tromi týždňami na stretnutí v Prahe aj nemeckí, rakúski a poľskí socialisti. Europoslankyňa Smeru Monika Flašíková-Beňová však v stredu pre agentúru SITA potvrdila, že predsedníctvo Strany európskych socialistov (PES) pravdepodobne nebude o otázke členstva Smeru vôbec rokovať. „Možno je to tak aj lepšie,“ uviedla poslankyňa po pracovnom stretnutí s členmi maďarskej delegácie v PES a niektorými vplyvnými europoslancami.

Bruselský analytik z bruselskej Slobodnej univerzity (Université Libre de Bruxelles) Jean-Michel de Waele považuje odklad rozhodnutia za „dôležité zlyhanie Smeru.“ Pre agentúru SITA v stredu uviedol že „Smer stále nepochopil, že vládna koalícia s extrémnou pravicou je pre európskych socialistov neprijateľná." Zároveň odmietol špekulácie podľa ktorých stojí za súčasnou situáciou list Pála Csákyho európskym inštitúciám. "Maďarskí socialisti sú v PES malou stranou s malým vplyvom. Smer by mal konečne pochopiť, že svoju politiku má robiť podľa európskych a nie slovensko-maďarských noriem,“ dodal špecialista na strednú Európu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu