Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V Prahe sa zrazili dve električky: FOTO Hlásia 23 zranených

(Zdroj: Twitter/Policie ČR)

PRAHA - V Prahe sa na Ječnej ulici na zastávke Štěpánská zrazili pred jednou hodinou popoludní dve električky. Zranilo sa pri tom 23 ľudí. Traja utrpeli stredne ťažké zranenia, ostatní ľahké. Na twitteri to uviedla hovorkyňa záchrannej služby Jana Poštová. Záchranári vyslali špeciálne vozidlo Atego. Zasahovali všetky zložky záchranného systému, električky jazdia odklonom. Vozidlá prejdú cez jeden jazdný pruh. Škodu vyčíslili na päť miliónov českých korún (cca 192-tisíc eur).

Nehoda sanitky v Čechách skončila smrťou ženy (†68): Stačila maličkosť a mohlo to byť inak

"Pri zrážke električiek utrpelo zranenia 23 osôb. Z toho sa 20 osôb zranilo ľahko, tri osoby utrpeli stredne ťažké zranenia. Väčšinou išlo o pomliaždenie krčnej chrbtice, hlavy a hrudníka. Všetci pacienti boli pri vedomí," aktualizovala informácie na twitteri hovokyňa.

"V smere ku Karlovmu námestiu sa zrazili dve električky, jedna narazila do druhej, do pred ňou stojacej," povedal ČTK policajný hovorca Jan Daněk. Vodič je v šoku, dychová skúška na alkohol bola negatívna. Okolnosti nehody sa budú samozrejme vyšetrovať, dodal.

Všetky električkové linky sú obojsmerne odkláňané cez Nuselské údolie, okrem linky 23, ktorá je ukončená v zastávke Podolská. V úseku Námestie Mieru - I. P. Pavlova - Karlovo námestie a späť je zavedená náhradná autobusová doprava X22.

Predpoklad obnovenia prevádzky je najskôr o dve až tri hodiny, uviedla na twitteri Pražská integrovaná doprava (PID).

Viac o téme: ElektričkaZrážkaZraneníPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu