Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hrozný útok v Nemecku: Mladú ženu dobodal neznámy útočník, ratovali ju bezdomovci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

VIERSEN - Park v centre Viersenu v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko sa v pondelok stal dejiskom vražedného útoku na zatiaľ neidentifikovanú mladú ženu vo veku okolo 20 rokov. Obeť útoku s viacerými bodnými ranami na tele záchranári previezli do nemocnice, kde však skonala na následky zranení.

Informovali o tom tlačová agentúra DPA a internetové vydanie denníka Bild. Podľa nich policajtov zalarmovali bezdomovci, ktorí popíjali v parku pivo, keď sa k nim priblížila potácajúca sa, skrvavená žena hovoriac po nemecky: "Zomieram, zomieram."

Odvtedy pokračuje v okolí intenzívne pátranie po dôvodne podozrivom z vražedného útoku, ktorého polícia opísala ako muža severoafricého výzoru s čiernymi vlasmi v čiernom odeve a obuvi, vysokého približne 170 centimetrov.

Pátranie, na ktorom sa podieľajú aj posádky policajných vrtuľníkov a mnoho patrol, neprinieslo do skorých večerných hodín očakávaný výsledok. Nejasnou ostáva aj naďalej totožnosť zavraždenej, informoval Západonemecký rozhlas (WDR) s odvolaním sa na policajnú hovorkyňu.

Podozrivým je známy Turek

Obeťou útoku nožom v parku v centre Viersenu v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko sa -v rozpore s pôvodnými informáciami - nestala mladá žena vo veku okolo 20 rokov, ale 15-ročná miestna tínedžerka rumunského pôvodu. Zatiaľ nie je jasné, či ubodaná, ktorá na následky zranení skonala po prevoze do nemocnice, disponuje aj nemeckým občianstvom.

Na polícii sa prihlásil už z minulosti známy 25-ročný Turek, ktorý sa predtým vyhol policajnej kontrole pri pátraní po dôvodne podozrivom. Jeho možnú účasť na zločine preverujú kriminalisti. Informovali o tom tlačová agentúra DPA a internetové vydanie denníka Bild. Policajtov zalarmovali bezdomovci, ktorí popíjali v parku pivo, keď sa k nim priblížila potácajúca sa, skrvavená žena hovoriac po nemecky: "Zomieram, zomieram."

Odvtedy pokračovalo v okolí intenzívne pátranie po dôvodne podozrivom z vražedného útoku, ktorého polícia opísala ako muža severoafricého výzoru s čiernymi vlasmi v čiernom odeve a obuvi, vysokého približne 170 centimetrov.

Pátranie, na ktorom sa podieľali aj posádky policajných vrtuľníkov a mnoho patrol, neprinieslo do skorých večerných hodín očakávaný výsledok. Podozrivý z činu sa prihlásil napokon na polícii sám. V Nemecku došlo v ostatných mesiacoch opakovane k útokom nožmi, pri ktorých vyhasli mladé životy.

Viac o téme: útok NemeckoViersen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu