Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tajomné stretnutie so severokórejským vodcom Kimom: Trump odmieta prezradiť detaily

Donald Trump, Kim Čong-un
Donald Trump, Kim Čong-un (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci, Wong Maye-E, File)

WASHINGTON - Spojené štáty a Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) si už dohodli miesto aj čas rokovania ich lídrov Donalda Trumpa a Kim Čong-una. V piatok to novinárom v Bielom dome oznámil prezident Trump. Konkrétny dátum a miesto však neprezradil. "Máme termín a máme aj miesto.

Oznámime ich čoskoro," povedal prezident. Americké médiá špekulujú o tom, že rokovanie Donald Trump - Kim Čong-un by sa malo konať zrejme koncom mája. Myslia si to preto, lebo americký viceprezident Mike Pence náhle odložil na neskôr plánovanú návštevu Brazílie, na ktorú mal ísť práve koncom mája.

Trump v pondelok hovoril o tom, že by sa rád stretol s Kimom v demilitarizovanej zóne na hraniciach medzi oboma Kóreami. "To miesto sa mi niečím páči," povedal a dodal, že ak by americko-severokórejský summit dopadol dobre, "oslavy na hraniciach by boli pozoruhodné".

Trump už viackrát hovoril o tom, že sa na stretnutie s Kimom veľmi teší a má od neho veľké očakávania. Hovoril o tom napríklad aj pred týždňom po rokovaní s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou v Bielom dome. "To bude niečo!" povedal v súvislosti so summitom na spoločnej tlačovke s Merkelovou.

Viac o téme: Donald TrumpKim Čong-un
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu