Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Adrian (†39) zomrel na dovolenke v Egypte: Rodina nemala na liečbu, tak mu vypli prístroje

Adrian zomrel v egyptskej nemocnici. Zobraziť galériu (3)
Adrian zomrel v egyptskej nemocnici. (Zdroj: FB/Adrian B.)

HURGHADA - Brit Adrian King (†39) bol na dovolenke v Egypte so svojou kamarátkou Nicolou Wright. Domov sa však nevrátil, zomrel v egyptskej nemocnici. Jeho blízki tvrdia, že doktori mu vypli prístroje, pretože rodina nemala 7000 libier na zaplatenie ošetrenia.

Adrian s Nicolou si užívali dovolenku v egyptskej Hurghade. Keď boli na organizovanom výlete na štvorkolkách, Adrianovi z ničoho nič prišlo zle a chcel sa vrátiť do hotela. 39-ročný Adrian bol v bezvedomí, tak ho jeho kamarátka so sprievodcom dostali do nemocnice s podozrením na zlyhanie obličiek.

Tam upadol do kómy. Po 5 dňoch v kóme, 29. mája, Adrian zomrel. Jeho rodina tvrdí, že mu lekári odpojili monitorovacie zariadenia, ktoré ho udržiavali pri živote, pretože najskôr žiadali zaplatiť účet 7000 libier za ošetrenie. "Muž v nemocnici sa postavil do izby môjho syna a povedal mi: Poistenie neplatí, musíte zaplatiť teraz alebo vypnem prístroje," povedal Adrianov otec, Charle Bumford, ktorého cituje The Sun.

Adrian zomrel v egyptskej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/A.K.)

"Nemal som 7000 libier, ktoré chcel. Tak začal vypínať všetky prístroje," dodal zronený. Nemocnica uviedla, že Adrian zomrel na zlyhanie srdca, no jeho rodina a aj kamarátka Nicola trvajú na tom, že sa o Adriana prestali starať po tom, čo zistili, že jeho poistenie nie je platné. "Nikdy nehovorili nič o zástave srdca. Len o tom, že zastavili zdravotnú starostlivosť, pretože mal neplatné poistenie," povedala Nicola.

Adrian zomrel v egyptskej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/A.K.)

Podľa Nicoly urobili Adrianovi dve dialýzy, no tretiu už odmietli, pretože to nemali zaplatené. Podľa vyšetrovateľov môže za smrť Adriana kombinácia zlyhania obličiek, horúcej púšte a obmedzenej lekárskej starostlivosti. Navyše, podľa vyšetrovateľa Andrewa Haugha, existuje možnosť, že takéto prípady sa budú opakovať, preto navrhol poslať správu aj na ministerstvo zahraničných vecí. Adrianova rodina musela získať peniaze na to, aby mohli telo svojho syna previezť domov a pochovať ho v Británii.

Viac o téme: NemocnicaSmrťEgyptHurghada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu