Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Továreň na obuv zachvátil mohutný požiar: Úrady hovoria o 10 mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Lauren Hurley/PA via AP)

MOSKVA - Desať ľudí zahynulo pri požiari, ktorý vo štvrtok zachvátil továreň na obuv v Novosibirskej oblasti v Rusku. Medzi obeťami je sedem Číňanov, dvaja obyvatelia Kirgizska a jeden Rus, oznámili miestne bezpečnostné úrady, na ktoré sa odvoláva agentúra Reuters.

Podľa miestnej prokuratúry požiar vznikol následkom skratu. Agentúra TASS informuje, že miestom požiaru bola výrobná hala na obuv pri obci Černorečenskij. Hasičom sa ho podarilo eliminovať. Pri požiari sa vytvoril silný toxický dym.

"Na základe predbežných odhadov zomrelo desať ľudí. Po tom, ako spozorovali príznaky požiaru vo výrobni, sa ešte pred príchodom hasičov pokúsili vlastnými silami zahasiť plamene, zomreli však na otravu oxidom uhoľnatým," uviedli pre agentúru Interfax členovia zásahovej jednotky.

Požiar vypukol vo štvrtok o deviatej hodine ráno. Na hasení sa zúčastnilo vyše 80 hasičov, ktorým sa požiar podarilo zdolať okolo poludnia. Príslušné úrady stále preverujú presný počet osôb, ktoré sa v čase nešťastia nachádzali vo výrobnej hale s rozlohou 2000 štvorcových metrov.

Viac o téme: PožiarSmrťRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu