Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tragická smrť slávneho lezca šokovala celý svet: Osudný okamih zachytil na VIDEO

Wu Jung-ning Zobraziť galériu (3)
Wu Jung-ning (Zdroj: YouTube/BJ Magazine)

ČCHANG-ŠA - Jeden z najznámejších svetových lezcov tragicky zahynul. Číňan Wu Jung-ning prišiel o život, keď zdolával mrakodrap, spadol zo 62. poschodia. Jeho nešťastnú smrť sa mu podarilo zachytiť na kameru, ktorú mal umiestnenú na protiľahlej strane mrakodrapu.

Dvadsaťšesťročnému Wu Jung-ningovi sa jeho vášeň pre lezenie stala osudnou. Správa o jeho tragickej smrti otriasla svetom ešte 8. novembra, kedy spadol z mrakodrapu v Pekingu. Jeho smrť až teraz potvrdila o mesiac jeho priateľka, dovtedy sa držala v tajnosti.

Tragická smrť slávneho lezca
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/BJ Magazine)

Jung-ning na čínskej sociálnej sieti Weibo zdieľal svoje dobrodružné zážitky. Ovládal bojové umenie, ktoré predvádzal aj vo filmoch ako kaskadér.

Tragická smrť slávneho lezca
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/BJ Magazine)

Avšak v lezectve bol natoľko dobrý, že sa stalo jeho živobytím. Jeho z Wuových blízkych po jeho smrti priznal, že za zdolanie najnebezpečnejších výziev mohol získať jednorazovú odmenu vo výške 100-tisíc jüanov, čo je v prepočte zhruba 13-tisíc eur. Toto, žiaľ, bola jedna z nich.

„Deň po zdolaní pouličnej výzvy chcel svoju priateľku požiadať o ruku. Potreboval tie peniaze na ich svadbu a tiež na lekára, pretože jeho matka bola vážne chorá,“ povedal jeho nevlastný strýko.

Viac o téme: SmrťLezec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu