Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Čínu šokovali prípady zneužívania detí v škôlkach: Minister sľubuje nápravu

(Zdroj: Foto: Youtube/Al Jazeera)

PEKING - Námestník čínskeho ministra školstva Tchien Ťün-süe vo štvrtok prisľúbil zlepšenia po nedávnom škandále, ktorý vyvolali obvinenia zo zneužívania detí v materskej škole v Pekingu. Informuje o tom agentúra AP.

Ako uviedol Tchien, tieto obvinenia poukázali na nedostatky v riadení a uplatňovaní správnych predpisov v súkromných školských zariadeniach. Odhalili tiež, že medzi očakávaniami rodičov a službami, ktoré tieto zariadenia poskytujú, sú medzery.

Viceminister zároveň prisľúbil zlepšenia v oblasti dohľadu, novú legislatívnu úpravu a prísnejšie pravidlá pri posudzovaní kvalifikácie učiteľov.

Podľa informácií čínskej polície učiteľ v pekinskej materskej škole Sin-tchien-ti pichal deťom injekcie, avšak dôkazy o sexuálnom zneužívaní sa nenašli.

Škandál vypukol v priebehu tohto mesiaca po tom, ako niektoré čínske médiá citovali rodičov, ktorí vyjadrili obavy zo zneužívania svojich detí. Rodičia uviedli, že ich deti v škôlke namiesto trestu nútili vyzliekať sa donaha a brať neidentifikované biele tabletky. Okrem toho deťom na telách našli nevysvetliteľné vpichy po ihlách. 

Prípad si v Číne vyžiadal značnú pozornosť a vyvolal pobúrenie nad možnými nedostatkami v rozkvitajúcom súkromnom predškolskom priemysle.

Americká spoločnosť RYB Education, ktorá sídli v Pekingu a riadi toto predškolské zariadenie, na svojej webovej stránke uverejnila ospravedlnenie a uviedla, že prerušila spoluprácu s tromi učiteľmi.

Viac o téme: ZneužívanieŠkôlkyČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu