Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Dráma v afganskej televízii: Militanti z Daeš prepadli budovu, ľudí zachraňovala armáda

Afganskí vojaci zachraňujú muža zo sídla  afganskej televíznej stanice Šamšád.
Afganskí vojaci zachraňujú muža zo sídla afganskej televíznej stanice Šamšád. (Zdroj: TASR/AP Photo/Rahmat Gul)

KÁBUL - K útoku na televíznu stanicu Shamshad TV v afganskom Kábule, ktorú v utorok prepadla skupina ozbrojencov, sa prihlásila teroristická organizácia Daeš. Urobila tak prostredníctvom tlačovej agentúry Amák. Militanti pri útoku zabili najmenej dvoch ľudí a ďalších 21 zranili. Podľa informácií agentúry AP, televíziu napadli dvaja ozbrojenci a obaja sú mŕtvi. Britský spravodajský portál BBC píše o troch útočníkoch.

Kameraman Nusrat Devguli potvrdil, že do budovy "vtrhli muži so zbraňami" a v okolí stále počuť streľbu. Podobne ako mnohí jeho kolegovia unikol z druhého poschodia na susedný pozemok olympijského štadiónu.

Napadnutá televízna stanica prerušila vysielanie, pričom podľa Devguliho sa všetci pracovníci zachránili. Afganskí novinári však prostredníctvom sociálnych médií informovali, že nemenovaní svedkovia videli "na zemi zakrvavené telá".

Afganské radikálne hnutie Taliban už krátko po začatí útoku vyhlásilo, že zaň nenesie zodpovednosť. V januári 2016 zaútočil Taliban na autobus stanice Tolo TV, pričom zahynulo najmenej sedem ľudí.

Viac o téme: PrepadnutieAfganistanŠamšád
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu