Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

PRÁVE TERAZ Streľba v New Yorku: Jeden mŕtvy

Na mieste sa zhŕklo množstvo zvedavcov
Na mieste sa zhŕklo množstvo zvedavcov (Zdroj: facebook/daily mail)

NEW YORK - Obyvateľov newyorského Manhattanu dnes ráno miestneho času vystrašila streľba, pri ktorej bol zabitý jeden muž. Podľa denníka New York Daily News vyhodený robotník zastrelil na stavbe svojho bývalého vedúceho a z miesta činu ušiel.

Polícia zatiaľ nedokázala vystopovať strelca, ktorý začal páliť na stavenisku na ulici West 59th Street v blízkosti 11. Avenue. Podľa miestnych médií neboli hlásení žiadni ďalší zranení. Polícia po páchateľovi stále pátra.

Tímy SWAT sú v blízkosti miesta streľby, ku ktorej došlo okolo ôsmej hodiny ráno (14:00 SELČ). Svedkovia uviedli, že obeťou bol majster, ktorého zastrelil vyhodený stavebný robotník.

Majster sa podľa New York Daily News nachádzal na 39. poschodí budovy, keď sa k nemu vrah priblížil a štyrikrát do neho strelil, minimálne jedna guľka zasiahla hlavu. Obeť bola na mieste mŕtva, jej identitu zatiaľ nezverejnili.

Newyorská polícia informovala, že prehľadala budovu aj okolité ulice. Páchateľ mal na sebe pracovné oblečenie a oranžovú vestu. Údajne išlo o stolára.

Stavba je súčasťou developerského plánu rozširovania Riverside Center, kde má vyrásť päť obytných veží. Očakáva sa, že komplex bude obsahovať 2 500 apartmánov, obchodné priestory s rozlohou 43-tisíc metrov štvorcových, základnú školu či hotel.

Viac o téme: New yorkStreľba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu