Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tragický výlet v tábore: Dievčatá vyliezli na skalu, jedna (†14) po páde zomrela

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TURNOV - V Českom raji sa odohrala obrovská tragédia. Dve dievčatá sa počas pobytu v tábore zrútili zo skaly a utrpeli zranenia. Jedno z prázdninujúcich dievčat (†14) na mieste svojim zraneniam, žiaľ, podľahlo. Nepomohol ani rýchly zásah záchranárov.

Nevinná prechádzka sa v priebehu chvíľky zmenila na tragédiu. Kamarátky sa počas pobytu v tábore v Českom raji vybrali objímať stromy. Nikoho by ani len nenapadlo, že pre jednu z nich je to posledná prechádza v živote. K nešťastiu prišlo v stredu krátko pred 21. hodinou na turistickom chodníku v lokalite Šetřilovsko.

Plán dievčat sa zmenil po tom, čo sa zrútili zo svahovitého terénu asi z dvadsaťmetrovej výšky. Dve z kamarátok utrpeli zranenia. "Jedna so stredne ťažkými zraneniami bola pri vedomí transportovaná sanitkou do nemocnice v Liberci, na traumatologické oddelenie," informoval o tom krajský hovorca záchranárov Michael Georgiev. Druhému dievčaťu sa žiaľ boj o život vyhrať nepodarilo. Záchranári sa snažili a dievča resuscitovali niekoľko desiatok minút. Privolaný bol aj záchranný vrtuľník z Prahy. Ako potvrdil hovorca Georgiev, pacientku sa zachrániť nepodarilo a zraneniam na mieste podľahla.

Hovorkyňa policajtov Ivana Baláková nešťastie potvrdila, no z dôvodu neplnoletosti dievčaťa a s ohľadom na rodinu odmietla poskytovať bližšie informácie. Tretie dievča, ktoré taktiež vyliezlo na skalu, museli zachraňovať hasiči. Na miesto tragédie dorazil okrem záchranných zložiek aj psychológ. 

Viac o téme: DieťaTragédiaSmrťZranenieČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu